Pátek, 26. dubna 2024

Letošní výstava Země živitelka se ponese ve znamení novinek

Letošní výstava Země živitelka se ponese ve znamení novinek
Letošní výstava Země živitelka se ponese ve znamení novinek
Nejméně sedmdesát až jedno sto novinek, například z oboru zemědělské mechanizace, potravinářských výrobků či ekologie, se představí na letošním 32. ročníku výstavy Země živitelka. Akce se koná od 25. do 31. srpna na výstavišti v Českých Budějovicích. Letošním mottem je "Budoucnost českého zemědělství a českého venkova", uvedli zástupci výstaviště.
Letošní ročník patří podle pořadatelů k těm silným, mimo jiné proto, že se letos nekoná brněnské Techagro. Představí se více než 600 vystavovatelů a obchodníků na ploše přes 28 tisíc metrů čtverečních. Zvýšila se i zahraniční účast, zastoupena je řada evropských států, ale i třeba Čína, Nový Zéland nebo Spojené státy.
K hlavním tématům bude patřit zemědělská mechanizace, významnou složkou jsou osiváři a krmiváři, chybět nebude ani živočišná výroba a předvádění zvířat, ekologie a ekologické produkty, potravináři, myslivci a rybáři. Poprvé se letos ve vlastní expozici představí Státní zemědělský intervenční fond, který se dosud vždy účastnil společně s Ministerstvem zemědělství.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů