Pátek, 26. dubna 2024

Dny Českého Švýcarska mají přilákat tisíce návštěvníků

Dny Českého Švýcarska mají přilákat tisíce návštěvníků
Krásná Lípa - Až s šesti tisíci návštěvníky zářijových Dnů Českého Švýcarska, které jsou připraveny již na sobotu 3. září, počítají organizátoři akce z Krásné Lípy. Podle starosty Zbyňka Linharta akce Svět přírody a lidí - Dny Českého Švýcarska svým návštěvníkům představí nejen dlouho zapomenuté a nedotčené přírodní krásy zdejšího kraje.

Tvrdíte, že letošní akce je především určena místním lidem.

Letos jsme se v akci zaměřili především na zdejší lidi. Ovšem jednoznačným účelem této kulturní akce je upozornit na Krásnou Lípu a České Švýcarsko, přinést zábavu místním lidem, přinést finance místním charitativním a sociálním zařízením. Přitom zářijové Dny Českého Švýcarska jsou i vyvrcholením úspěšné spolupráce mezi městem, o.p.s. České Švýcarsko, Správou NP České Švýcarsko a skupinou Czech Coal.

Kdo všechno má do Krásné Lípy namířeno?

Akce zatím přilákala na dvě stě padesát VIP hostů, mezi kterými je i ministr životního prostředí Libor Ambrozek a ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda, který by mimo jiné měl za nadační fond Most naděje předat finanční dar v hodnotě dvě stě padesáti tisíc korun Domovu pro matky s dětmi v Jiřetíně pod Jedlovou.

Organizace takto velké akce, jakou Krásná Lípa ještě nezažila, je náročná. Co tomu bude muset město obětovat?

V první řadě si akce vyžádá řadu omezení. Celodenně bude například uzavřeno náměstí a přilehlá Pražská ulice až ke kinu, průjezd městem bude regulován objížďkami.

Připravovaný doprovodný program srazu se má protáhnout až do pozdních večerních hodin. Co vše je připraveno?

Pro milovníky přírody bude připraven odborný seminář, turistické výlety s průvodcem do národního parku nebo promítání ekofilmů. Pro děti soutěže a hry, vystoupení Michala Nesvadby nebo drobné atrakce. Náctiletí se mohou těšit na superstar Šárku Vaňkovou a Juliana Záhorovského a Petra Hapku. Celodenní program by měl zakončit koncert skupiny Buty.

Večerní koncert by měl mít charitativní charakter?

Čtyřicetikorunové vstupné, za které si lidé koupí vstupenku v podobě upomínkového knoflíku bude věnováno na dostavbu hřiště v Dětském domově v Krásné Lípě.
Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů