Pátek, 26. dubna 2024

Popradské AquaCity získalo prestížne ocenenie za environmentálny prístup

Popradské AquaCity získalo prestížne ocenenie za environmentálny prístup
Poprad (TASR) - AquaCity v Poprade, ktorého akcionárom je aj mesto, získalo prestížne medzinárodné ocenenie Green Apple (Zelené jablko) za citlivý prístup k životnému prostrediu. Podtatranské "vodné mesto" s vonkajšími i vnútornými bazénmi, vitálnym svetom, detským vodným rajom a ďalšími atraktivitami, využíva geotermálnu energiu za pomoci progresívnej environmentálnej technológie.

Väčšinový vlastník AquaCity Ján Telenský zdôraznil, že vysokú kvalitu služieb tak môžu ponúkať s nízkymi nákladmi. Podľa neho na ocenení Green Apple "je skvelé, že oceňuje dobré myšlienky na uchovanie našej planéty a podporuje ich na prospech každého." Prestížna cena, ktorú prevezme spoločne s primátorom Popradu Antonom Dankom a ďalšími zástupcami počas špeciálnej ceremónie 8. novembra 2005 v Dolnej snemovni parlamentu Veľkej Británie, je podľa neho ďalším krokom k propagácii Slovenska, Vysokých Tatier a mesta Poprad.

Medzinárodné ocenenie Green Apple udeľujú už 11 rokov. Nábor zabezpečuje nezávislá, nepolitická, neaktivistická a nezisková environmentálna skupina The Green Organisation, ktorá vyhľadáva "najzelenšie" firmy, mestá či komunity z celého sveta.

"Som rád, že Aquacity vybudovali v Poprade a stalo sa neoddeliteľnou súčasťou života mesta. Jeho prínos nespočíva len v propagácii Slovenska, Tatier a Popradu vo svete, ale ako dokazuje toto významné ocenenie, aj v environmentálnej oblasti, ktorá začala byť v posledných rokoch veľmi dôležitou súčasťou všetkých odvetví," konštatoval primátor Anton Danko.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů