Pátek, 19. dubna 2024

Občanská sdružení uzavřela smlouvy s firmou Linde Frigera

Občanská sdružení uzavřela smlouvy s firmou Linde Frigera

Krajina a biokoridor má zelenou - investor a ochránci přírody našli společnou řeč

Řešení záměru firmy Linde Frigera vybudovat velký areál na výrobu chladící a mrazící techniky v Mýtě vyústilo v uzavření smluv s Dětmi Země a místním občanským sdružením Zač Market.

Závazky společnosti Linde Frigera vycházejí z dříve vydaných správních rozhodnutí a požadavků sdružení na ochranu krajinného rázu. Jde především o výsadbu zeleně v areálu a výsadbu biokoridoru podél Holoubkovského potoka. Ozelenění areálu bude probíhat v návaznosti na jednotlivé etapy stavby, výsadba biokoridoru bude podle smlouvy hotová nejpozději do pěti let. Biokoridor vysázený na obou stranách potoka do vzdálenosti až 37 metrů bude podle projektu, který je přílohou smlouvy, tvořit asi 320 stromů a 17.000 keřů. Podél jižní strany hal pak bude vysázena řada stromů, která umožní lepší začlenění stavby do krajiny.

Oproti tomu dala občanská sdružení závazek, že nebudou vystupovat proti záměru a umožní plynulý průběh budoucích správních řízení, pokud bude vše probíhat v souladu s vydanými rozhodnutími a smlouvou.

“Uzavřením smlouvy Děti Země, Zač Market i Linde Frigera předešli možným budoucím neshodám ohledně konkrétní podoby areálu,” vysvětluje přínos smlouvy Martin Hyťha z plzeňské pobočky Dětí Země. “Vážíme si vstřícného přístupu investora a jsme rádi, že jsme v této věci našli společnou řeč.”
 
Pro případ, že by některá ze smluvních stran nedostála svým závazkům, je ve smlouvě obsaženo i ustanovení o smluvních pokutách.

Další informace:
· Martin Hyťha, Děti Země – Plzeň, tel.: 377 240 772
· Zdeněk Paul, Zač Market, tel.: 732 885 125
· Michal Benátský, Linde Frigera, tel.: 311 650 200

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů