Čtvrtek, 25. dubna 2024

Zajímavosti v oblasti environmentálního managementu

Zajímavosti v oblasti environmentálního managementu
Vánoční zprávy z EMAS Helpdesk
  • V Polsku byla zaregistrována první organizace s EMAS - elektrárna Opole (BOT Elektrownia Opole SA). Zavedení systému proběhlo v rámci programu Phare, do kterého je zapojeno zhruba 25 podniků.
  • První registrovanou školou v Itálii se stalo Liceo Scientifico Alvise Cornaro z Padovy. Systém EMAS se dotýká zhruba 900 studentů a stovky zaměstnanců.
  • V anglickém městě Leicester probíhá projekt „EMAS in Schools“, v rámci něhož je zaváděn EMAS v 50 místních školách. Leicester plánuje registrovat do roku 2009 šedesát sedm škol, což představuje zhruba dvě třetiny z jejich celkového počtu.
  • Během konání posledního zasedání odpovědných orgánů EMAS EU, jež proběhlo v Turíně, byly udělovány italské národní ceny EMAS. Mezi devět oceněných organizací se dostaly např. místní úřad Bibione, organizační výbor zimních olympijských her TOROC, lázně Terme di Tabiano, národní park Monte Avic či zmíněná škola Liceo Scientifico Alvise Conaro.
  • V Německu proběhly oslavy desetiletého výročí EMAS, kterých se zúčastnil i nový spolkový ministr životního prostředí Sigmar Gabriel. V současné době je v Německu registrováno zhruba 2 tisíce lokalit v rámci 1500 organizací.

Zdroj: www.cenia.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů