Pátek, 19. dubna 2024

Voda obarvila blondýny nazeleno

Voda obarvila blondýny nazeleno

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tak to tu ještě nebylo! Návštěvnice uherskohradišťského koupaliště zažily obrovský šok. Po vynoření se z vody zjistily, že mají úplně zelené vlasy. Bazén tak několik dní připomínal místo setkání zelených ufounů!

V nechtěný kosmetický salon se na několik dní proměnilo uherskohradišťské koupaliště. Všechny dámy, které si u kadeřníka nechaly chemicky obarvit vlasy na blond, náhle zezelenaly.

Podivná chemická reakce je záhadou i pro místní hygieniky. "Netušíme, co se stalo, je to opravdu kuriozita," řekl vedoucí obecné a komunální hygieny Krajské hygienické stanice v Uherském Hradišti František Dufka.

Podle všeho prý podivnou reakci vyvolala kombinace chlóru, nižšího pH a amoniaku. "Vzorky prokázaly, že voda nebyla zdravotně závadná, ale limity chlóru, pH a amoniaku neodpovídaly normám," vysvětlil Dufka. Koupaliště tak může očekávat pokutu, a to řádově do deseti tisíc korun.

Některé návštěvnice braly svou novou image vážně, jiné s nadhledem. "Tomu se nejde než zasmát. V salonu vás obarvení stojí více než pětistovku, tady jsem to měla za třicet korun. Moje kadeřnice se s tím snad nějak popere," řekla jedna z postižených dam, dvaatřicetiletá Eva z Uherského Hradiště.

U provozovatele koupaliště si zatím na svou novou barvu stěžovalo osm žen. Polovina z nich žádala uhradit náklady u kadeřníka, který jim účes vrátí do původní podoby. "Požadavky poškozených se zabývá naše právní oddělení. Čekáme na výsledky rozborů vody, pak vše začneme řešit," uvedl vedoucí plaveckého bazénu Zdeněk Vebr.


IRENA FROLOVÁ
www.deniksip.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů