Středa, 24. dubna 2024

Naturvision nabídne 15 nejlepších snímků o zvířatech a přírodě

Naturvision nabídne 15 nejlepších snímků o zvířatech a přírodě
Patnáct nejlepších filmů ze světa divokých zvířat a přírody, které ocenila porota červencové mezinárodní soutěže v německém Neuschönau, představí šestý ročník festivalu NaturVision ve Vimperku. Přehlídka se uskuteční předposlední zářijový týden. ČTK o tom dnes informovala Hana Šimková z vimperské radnice.
Čtyřdenní festival nabídne například snímky o kanadských vlcích či o medvíďatech v běloruské divočině. Doprovodnou akcí je fotografická výstava a workshop filmových tvůrců.
Diváci budou moci zhlédnout sedm oceněných soutěžních dokumentů, včetně nejlepšího zahraničního filmu o životě trpasličích slonů na Borneu. Filmy budou promítány od středy 19. září do soboty 22. září.
Každý den diváci uvidí sérii snímků v několika blocích. Dopolední promítání jsou určena školám, odpolední a večerní veřejnosti. Sobotní program završí galavečer, který nabídne rozhovory s účastníky workshopů a sestřih oceněných filmů z festivalu.
Vstupné na každý filmový blok je 30 korun. Aktualizovaný program české části festivalu NaturVision naleznou zájemci na internetových stránkách www.mestovimperk.cz. Zde si také mohou přečíst stručné obsahy jednotlivých filmů.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů