Čtvrtek, 28. března 2024

Po povodniach hrozí v Afrike potravinová kríza

Po povodniach hrozí v Afrike potravinová kríza
ŽENEVA - Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca v stredu upozornila na hroziacu potravinovú krízu vo východnej a západnej Afrike, kde povodne zničili úrodu.
Najhoršia situácia je podľa federácie v Ghane, Sudáne a Ugande, ktoré patria k najväčším z 22 afrických štátov postihnutých záplavami, kde je celkove ohrozených asi 1,5 milióna ľudí.

V Ugande, kde očakávali dobrú úrodu, povodne zničili väčšinu plodín. Vytrvalé dažde v Sudáne sa začali o mesiac skôr, na čo miestne komunity neboli pripravené. "Ničivý dosah týchto záplav budú spoločenstvá pociťovať ešte mnoho mesiacov," uviedol Kiflemariam Amdemariam, koordinátor federácie pre potravinovú bezpečnosť vo východnej Afrike.

Podľa odhadov bude na pomoc postihnutým poľnohospodárskym oblastiam vo východnej a západnej Afrike potrebných okolo 12 miliónov dolárov.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů