Pátek, 29. března 2024

Důraz na ekologii

Důraz na ekologii

UNIČOV - Velký důraz na ekologii klade při svém rozvoji strojírensko-metalurgický komplex Unex, se sídlem v Uničově na Olomoucku.

Minimalizace ekologických zátěží se týká stávající výroby i nově vznikajících pracovišť, průběžně se odstraňují i ekologické škody, které vznikly za více než 50 let existence firmy, uvedl pro Haló noviny mluvčí Unexu Boris Keka. Jak dále uvedl, desítky milionů korun investic do ekologických opatření, které Unex v minulých letech realizoval, se projevily mj. v tom, že slévárenské provozy v Uničově a Moravských železárnách v Olomouci získaly dva významné ekologické certifikáty. Ty dokládají, že Unex svou činností, výrobky a poskytovanými službami nepůsobí negativně na životní prostředí, a současně že ekologické aspekty své činnosti neustále vylepšuje, zdůraznil Keka.

Hlavní ekolog Unexu Alena Svobodová upřesnila, že investice do vylepšení provozů z hlediska ekologie spočívaly mj. v nákupu nové technologie elektrostatického stříkání nátěrových hmot, vybudování dvou tryskacích a tří lakovacích boxů pro provádění povrchových úprav, v rekonstrukci lakovacího boxu a odsávání na obloukových pecích slévárny nebo rekonstrukci skladu chemických látek na slévárně. Dokončili jsme také sanaci ekologických zátěží z minulosti, dodala.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů