Úterý, 16. dubna 2024

Silicon Graphics posiluje své ekologické závazky

Silicon Graphics posiluje své ekologické závazky

SGI rozšířila svůj dlouhodobý příslib ohledu na životní prostředí přistoupením ke sdružení Climate Savers Computing InitiativeSM (CSCI). CSCI je neziskové sdružení spotřebitelů, obchodních společností a organizací ochraňujících životní prostředí, jehož cílem je zlepšení efektivity a snížení odběru elektrické energie související s provozem výpočetní techniky.



Aby se společnost SGI kvalifikovala jako platný člen sdružení CSCI, zavázala se vytvářet a prodávat výrobky, které splňují požadavky účinnosti stanovené sdružením CSCI. Navíc ještě SGI rozmístí své IT vybavení v rámci svých vlastních datových center, která odpovídají požadavkům CSCI a naimplementuje nástroje řízení spotřeby energie, aby tak snížila celkové náklady na energie.

Tři serverové modely od SGI již splňují nebo dokonce překračují současné požadavky sdružení CSCI. Servery SGI® Altix® XE250, XE310 a XE320 založené na duálních a čtyř-jádrových procesorech Intel® Xeon® jsou již dnes dostupné a slouží jako základní stavební kameny pro energeticky úsporné linuxové clustery od společnosti SGI.

Ve skutečnosti všechny servery a clustery od SGI zahrnují napájecí zdroje, které dosahují skutečné účinnosti (energetické úspory) 88 % a více – což je významná výhoda oproti většině ostatních serverů, jejichž napájecí zdroje mají dle údajů společnosti Ecos consulting účinnost jen 60 až 70 %.

http://www.techtydenik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů