Sobota, 27. dubna 2024

Semináře pro ekologické zemědělce

Semináře pro ekologické zemědělce

Série 15 seminářů pro ekologické zemědělce zaměřených na nařízení 834/2007/ES a související předpisy, konaných od 20. 10. do 3. 12. 2008. Rozpis jednotlivých termínů naleznete v sekci akce a termíny.
V červnu 2007 bylo vydáno dlouho diskutované nařízení o ekologickém zemědělství – NR (ES) č. 834/2007, které ruší a nahrazuje stávající nařízení 2092/91/ES. Toto nařízení bude platné i pro české ekologické zemědělce od 1.1.2009.
Vzhledem k tomu, že termín platnosti nové legislativy se blíží, připravilo sdružení AGT CONSULTING ve spolupráci s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců – regionálním centrem Krkonoše a Podkrkonoší - sérii 15ti odborných seminářů zaměřených na výklad a vysvětlení nové problematiky platné pro ekologické zemědělství od 1.1.2009. Projekt je realizován ve spolupráci se všemi třemi kontrolními organizacemi EZ (tj. KEZ o.p.s., BIOKONT CZ s.r.o. A ABCERT AG) v Libereckém, Královéhradeckém a Ústeckém kraji. Přednášet budou zástupci kontrolních organizací ( Ing. Milan Berka – ředitel KEZ, Ing. Roman Rozsypal CSC. - ředitel BIOKONT CZ a Ing. Markéta Hrobařová – inspektorka ABCERT AG). Vzhledem k tomu, že rok 2009 je také důležitým mezníkem v rámci dodržování dalších směrnic společenství (cross-compliance), a protože nové nařízení EZ souvisí i s touto problematikou, je účast na těchto seminářích pro ekologické zemědělce důležitým počátečním krokem při vstupu do nového roku 2009. Semináře jsou vhodné nejen pro stávající ekologické zemědělce, ale i pro ostatní zemědělce, zpracovatele a prodejce, kteří do budoucna uvažují o vstupu do EZ.

Zdroj: ÚZPI

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů