Čtvrtek, 25. dubna 2024

Hejtmanství chce chránit přírodu v Brdech. Proti radaru

Hejtmanství chce chránit přírodu v Brdech. Proti radaru

Praha, Příbram - S originální taktikou, jak zabránit budování radaru americké protiraketové obrany v Brdech, přišlo sociálnědemokratické vedení Středočeského kraje. Chce se zaštítit ochranou přírodních hodnot a hodlá prosadit, aby se Brdy staly chráněným územím.

V chráněných krajinných oblastech, a zejména v národních parcích lze totiž povolení pro budování nových staveb získat jen s velkými obtížemi. Státní úředníci ale na nový nápad administrativy hejtmana Davida Ratha pohlížejí s rozpaky. Jedná se totiž o území spadající pod správu vojenského újezdu, kde platí zcela svébytná pravidla – a do tamějších aktivit kraj nemá co mluvit.

Na tom, že se vybudování amerického radaru v Brdech pokusí zabránit všem prostředky, se středočeští sociální demokraté domluvili s komunisty během povolebních vyjednávání o podpoře menšinové vlády ČSSD ve Středočeském kraji.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů