Pátek, 29. března 2024

Městský úřad v Chrudimi dostal cenu za ekologické chování

Městský úřad v Chrudimi dostal cenu za ekologické chování

CHRUDIM - Městský úřad v Chrudimi získal Cenu za inovaci ve veřejné správě za rok 2008. Ocenění dostal za ekologické chování radnice.


Cenu za město převzali místostarosta Petr Řezníček (SNK-ED) a tajemník úřadu František Chmelík na páté Národní konferenci kvality ve veřejné správě v Olomouci, která se konala od 4. do 6. února. Porota chrudimskou radnici ocenila za šetrný přístup k životnímu prostředí.

"Zavádíme systém EMAS, to znamená, že na úřadě například třídíme odpad, a to nejen papír a plasty, ale i sklo a hliník. Používáme recyklované papíry, ekologické čisticí prostředky nebo šetříme elektrickou energií. Nabádáme zaměstnance, aby vypínali monitory, když odcházejí od počítače, a zhasínali na chodbách," řekla koordinátorka projektu Zdravé město Šárka Trunečková. "Zjistili jsme například, že máme velkou spotřebu vody, protože do kašny na náměstí teče pitná voda. Teď proto připravujeme opatření, aby se v kašně nepoužívala pitná voda," dodala Trunečková.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů