Pátek, 29. března 2024

Fakultu rybářství a ochrany vod JU navštívil ministr zemědělství Malajské federace

Fakultu rybářství a ochrany vod JU navštívil ministr zemědělství Malajské federace

V pátek 20. listopadu 2009 navštívil Fakultu rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ministr zemědělství Malajské federace pan Y. B. Datuk Seri Noh bin Omar s chotí a generální ředitel odboru rybářství ministerstva zemědělství pan Ismail bin Abu Hassan. Delegaci přivítal prof. O. Linhart, pověřený řízením FROV JU. Po představení nově vzniklé fakulty následovala návštěva genetického rybářského centra, experimentálního rybochovného pracoviště a pokusnictví. Na setkání bylo podepsáno Společné prohlášení mezi Ministerstvem zemědělství Malajsie a Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích, Fakultou rybářství a ochrany vod.
Fakulta rybářství a ochrany vod, známá ve světě svým Výzkumným ústavem rybářským a hydrobiologickým, nabídla malajské straně možnost výuky až 15 malajských studentů ročně v dvouletém magisterském studiu oboru Akvakultura. Vyšší úroveň, tzn. doktorské čtyřleté studium oboru Rybářství, nabízí pro 5 studentů ročně. Veškerá výuka a administrace na fakultě bude probíhat v angličtině.
Ve vědě a výzkumu malajská strana projevila mimořádný zájem na vytváření bilaterálních výzkumných programů v oblastech genetiky a reprodukce ryb, ochrany genofondu a v akvakulturních chovech. Obě strany se dále dohodly na vytváření podmínek pro budoucí výměnu pracovníků a studentů v rámci bilaterálních, evropských a světových programů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů