Čtvrtek, 25. dubna 2024

Suntech byl oceněn za svůj globální přístup k životnímu prostředí

Suntech byl oceněn za svůj globální přístup k životnímu prostředí

Suntech Power Holdings Co., Ltd. (NYSE: STP), největší světový producent fotovoltaických modulů na bázi krystalického křemíku, získal prvenství v kategorii životní prostředí soutěže "Boldness in Business Award" vyhlašované Financial Times a společností ArcelorMittal za uplynulý rok 2009. Ocenění bylo Suntechu předáno včera v Londýně.

"Je nám ctí a potěšením, že jsme získali ocenění Boldness in Business v kategorii životní prostředí," uvedl Dr. Zhengrong Shi, předseda představenstva a CEO společnosti Suntech v děkovném proslovu. "Když jsme v roce 2001 začínali, stanovili jsme si za cíl transformovat světový energetický trh s jeho ekologicky nepříznivým ražením ve směr, který by naopak usnadnil udržitelný rozvoj. Suntech má vizi světa, ve kterém má každý člověk přímý a spolehlivý přístup ke zdroji energie, jež vzniká na přírodní bázi a je nejvíce rozšířený".

Za rok 2009 byli na cenu o životní prostředí nominováni také Better Place, BMW, Dong Energy a Nissan. Za rok 2008 získalo ocenění město Masdar, které jako první na světě produkuje odpad s neutrálním dopadem na produkci CO2. Společnost Suntech dodala loňskému vítězi 5MW solárních panelů na stavbu jejich první elektrárny.

Výroční ceny soutěže "Boldness in Business Awards", kterou sponzorují Financial Times a společnost ArcelorMittal, jsou udělovány inovativním a dynamickým společnostem a podnikatelům, kteří se umístí v následujících šesti kategoriích: hybatel změn, společenská odpovědnost firem, podnikání, nováček na trhu, rozvojové trhy a životní prostředí. Inspiraci pro soutěž "Boldness in Business Awards" dle organizátorů trefně vystihuje slavný německý spisovatel a filozof Goethe: "Cokoliv můžeš udělat nebo sníš o tom, že to uděláš, udělej to. Odvaha je génius, kouzlo a moc, která se v ní skrývá."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů