Pátek, 29. března 2024

Třinecké železárny získaly Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost

Třinecké železárny získaly Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost

Třinecké železárny získaly historicky vůbec první udělovanou Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost organizací. Ta je udělována představitelům podnikatelského sektoru, kteří kladou důraz nejen na ekonomickou stránku podnikání, ale především na environmentální a ekologické aspekty podnikání. Diplom a cenu převzal generální ředitel společnosti Ing. Jiří Cieńciała, CSc. ve čtvrtek 10. listopadu na slavnostním předávání cen na Pražském hradě.

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost je letos udělována poprvé, a to firmám, které nad rámec stanovených legislativních požadavků realizují aktivity prospěšné nejen pro ně samé, ale i pro jejich zaměstnance, obchodní partnery i širokou veřejnost. Mezi společnostmi s více než 250 zaměstnanci získaly v rámci celé České republiky toto ocenění právě Třinecké železárny.

"Toto ocenění je důkazem toho, že naše společnost jde správným směrem. Svědčí o pozitivním vztahu zaměstnanců, partnerů i obyvatel regionu k Třineckým železárnám. A je také uznáním toho, že naše firemní mise "Společně pro příští generace" není jen pouhou frází. Faktu, že jsou Třinecké železárny historicky prvním držitelem tohoto společenského ocenění v rámci celé republiky, si nesmírně vážíme. Zároveň je to pro nás ale i výzva do budoucna," říká generální ředitel Třineckých železáren Ing. Jiří Cieńciała, CSc.

Soutěže o Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost se zúčastnilo téměř dvacet firem z celé České republiky, které prezentovaly své kvality napříč všemi složkami organizace. Od řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce přes výrobu, prodej, vztahy s obchodními partnery a chování k zaměstnancům, až po způsob rozhodování nejvyššího vedení.


Bc. Lucie Drahošová
tisková mluvčí skupiny Třinecké železárny - Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 724 643 300
e-mail: Lucie.Drahosova@trz.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů