Pátek, 10. května 2024

Ministerstvo zemědělství navrátí přírodu do škol

Ministerstvo zemědělství navrátí přírodu do škol

Ministerstvo zemědělství podpoří projekt Návrat přírody do škol. Cílem je seznámit žáky základních a středních škol s problematikou zemědělství, rybníkářství a rybářství.

Ministerstvo zemědělství připravilo projekt Návrat přírody do škol ve spolupráci s občanským sdružením Sladkovodní giganti a s populárním rybářským odborníkem Jakubem Vágnerem. "S Jakubem Vágnerem jsme se dohodli, jakou podobu a cíle bude projekt mít. Již v loňském roce Ministerstvo zemědělství podpořilo pilotní přednášky o přírodě v několika školách. Díky kladnému ohlasu a zájmu škol i žáků jsme se rozhodli letos začít s plnohodnotným projektem," řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Kampaň Návrat přírody do škol seznámí žáky studenty s důležitými tématy týkajícími se ochrany přírody, jako je například kvalita vody, čištění a průchodnost řek pro ryby, obnovitelné zdroje a obnovení populace různých druhů ryb v povodí řek na území České republiky. Žáci se také dozvědí, jak aktivně chránit přírodní rozmanitost rostlin i živočichů ve vodách a jejich okolí. Cílem přednáškového cyklu je podnítit zájem teenagerů k ochraně vodních ploch a zároveň snaha je motivovat, aby se do ochrany aktivně zapojili.

Přednáškový cyklus bude probíhat od 31. ledna do 5. března 2012 v osmnácti školách v sedmi krajích. Na úvod každé přednášky budou promítány krátkometrážní filmy z dobrodružných expedic Jakuba Vágnera. Snímky o přírodě jsou přizpůsobené věku účastníků a obsahují filmový materiál natočený nejen v České republice, ale i v mnoha exotických místech planety - například v Amazonském pralese.

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe
Ministerstvo zemědělství, Odbor komunikace
Těšnov 17, 117 05 Praha 1, Česká republika
tel. 221 812 557, mobil: 734 354 322, fax. 224 810 151
email: katerina.bohmova@mze.cz
www.eagri.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů