Čtvrtek, 25. dubna 2024

Úprava a čištění vody - jedno z hlavních témat veletrhu FOR WASTE

Jaké jsou současné trendy v oblasti nakládání, zpracování a recyklace odpadů? Lze z odpadu získat další užitečné suroviny?

Úprava a čištění vody - jedno z hlavních témat veletrhu FOR WASTE

Dokážeme efektivně čistit vodu, a jaké jsou nové technologie v této oblasti? Otázky zodpoví specializovaný veletrh FOR WASTE, který se ve dnech 17. - 21. září 2013 uskuteční v prostorách PVA EXPO PRAHA. Již 8. ročník akce zaměřené na nakládání s odpady, recyklace, čištění a ekologie proběhne podruhé souběžně s veletrhem FOR ARCH.

Letošní veletrh FOR WASTE se mj. zaměří na problematiku čištění a úpravu vody. "Podzimní veletrhy jsou tradičním místem pro prezentaci technologických novinek v oboru vodohospodářských staveb a technických zařízení jako jsou kanalizace, vodovody, čerpadla, armatury, vodovodní potrubí či domácí vodárny a technologie pro úpravu vody. Poptávka stavebníků zahrnuje septiky, filtry, vodoměrné šachty, jímky, zásobníky na pitnou vodu, nádrže na dešťovou vodu i čistírny odpadních vod," vysvětluje Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu stavebních veletrhů, a dodává: "Naší snahou je vytvořit prostor pro řešení problematiky vodního hospodářství pro průmysl, firemní odběratele, ale také pro drobné spotřebitele a domácnosti." V rámci veletrhu bude připraveno Poradenské centrum, kde návštěvníci budou moci s pracovníky technických a technologických institucí, výzkumných ústavů a škol konzultovat své dotazy související s úpravou vody, čištěním odpadních vod a možnostmi jejich recyklace. Poradenství bude zaměřeno na vodní hospodářství rodinných domů a malých sídel, problematiku provozu a údržby bazénů i zahradních jezírek. Tato služba přispěje k lepší orientaci ve výběru odpovídajících přípravků a zařízení dle skutečných potřeb uživatelů. Veškeré konzultace budou po dobu trvání veletrhu bezplatné.

Mezi dosud přihlášenými vystavovateli zabývajícími se problematikou vodního hospodářství najdeme např. společnost Hydroclar vyrábějící zařízení pro čištění, úpravu a čerpání vody, septiky a zemní filtry, myčky nákladních automobilů, přečerpávací stanice na vodu a další. Česká firma VODA CZ na veletrhu návštěvníkům nabídne vlastní čistírny odpadních vod a přehled možností úprav pitné vody. PRESSKAN SYSTÉM představí vlastní typ tlakové kanalizace včetně ukázky i projektování tlakových kanalizací a výstavby ostatních inženýrských sítí. AB Plast se zaměřuje především na výrobu a instalaci výrobků z plastu - bazénů, zastřešení bazénů, čistíren odpadních vod, apod. Neméně zajímavá bude expozice českého výrobce domovních a obecních čistíren odpadních vod, TopolWater. Mezi dalšími potvrzenými firmami najdeme také Rieder Beton, John Guest Czech, Engelbert Strauss či EKOCIS.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů