Úterý, 19. března 2024

Spolupráce s dodavateli: Odpovědnost a udržitelnost v dodavatelském řetězci

Publikace "Spolupráce s dodavateli: Odpovědnost a udržitelnost v dodavatelském řetězci" přináší příklady dobré praxe pro firmy, které mají zájem integrálně zapojit udržitelnost do aktivit firmy v rámci spolupráce s dodavateli jak na úrovni strategického plánování, tak v konkrétních činnostech.

Spolupráce s dodavateli: Odpovědnost a udržitelnost v dodavatelském řetězci

Publikace ke stažení zde.

Proč by jste se měli o tuto publikaci zajímat?

Odpovědná spolupráce s dodavateli je klíčová pro rozvoj hodnot důležitých v byznysu i ve společnosti. Šíření dobré praxe prostřednictvím vztahu s dodavateli muže být velmi účinným nástrojem pro rozvoj udržitelného podnikání jako takového. Pomáhá firmám budovat dlouhodobé a stabilní vztahy s jejich partnery a tím přispívá ke zvyšování kvality dodávek, ať už jde o výrobky, či služby. Firmy mají v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahu příležitost kultivovat podnikatelské prostředí v otázkách, jako je boj s korupcí, dodržování lidských práv nebo sledování environmentálních dopadu. Odpovědně řízená spolupráce s dodavateli využívá kupní síly k prosazování pozitivních změn ve všech oblastech udržitelnosti - ekonomické, environmentální i sociální.

Každá firma má přímý vliv na ekonomiku prostřednictvím plateb zaměstnancům, dodavatelům a vládám, a nepřímý ekonomický vliv v podobě peněžních toku v rámci spolupráce s dodavateli. Firmy, které jsou v rámci svých dodavatelsko-odběratelských vztahu ekonomicky aktivní a odpovědné, mohou přispět k vytváření nových pracovních pozic i ke zvyšování příjmů.

Publikace "Spolupráce s dodavateli: Odpovědnost a udržitelnost v dodavatelském řetězci" přináší příklady
dobré praxe pro firmy, které mají zájem integrálně zapojit udržitelnost do aktivit firmy v rámci spolupráce s dodavateli jak na úrovni strategického plánování, tak v konkrétních činnostech.

Co získáte po přečtení této publikace?

Materiál Vám dá ucelenou představu o tom, jak uchopit řízení dodavatelsko-odběratelských vztahů v kontextu odpovědného a udržitelného podnikání, jaké výhody přináší odpovědnost v této oblasti, kterým tématům je možné se věnovat v rámci environmentální, sociální a ekonomické oblasti, jaké existují pro vztahy s dodavateli certifikace, jaké aktivity lze s dodavateli rozvíjet a další.

Publikace nabízí příklady z praxe firem, které působí na českém trhu a je tak zdrojem inspirace i možností porovnat se s ostatními.

Díky společnosti Ambruz & Dark získáte i vyčerpávající přehled legislativy, na kterou můžete při řešení vztahů s dodavateli narazit, ať již v České republice, nebo v EU.

Tato publikace vznikla jako výstup TES Spolupráce s dodavateli.

Pokud máte zájem o publikaci Odpovědnost a udržitelnost v dodavatelském řetězci kontaktujte nás na info@byznysprospolecnost.cz

Informační leták: Tištěný a elektronický materiál k tématu spolupráce s dodavateli je určený pro nastavení či inovaci odpovědných dodavatelsko-odběratelských vztahů ve firmě. Uvádí také příklady dobré praxe firem. Informační leták je ke stažení zde.

Materiály jsou výstupem tematické expertní skupiny "Spolupráce s dodavateli",které se účastnily členské firmy platformy Byznys pro společnost. Tyto firmy se dobrovolně zavázaly ke společné diskuzi a spolupráci na téma: Vztahy a spolupráce s dodavateli v souvislostech odpovědného a udržitelného podnikání

Členy tematické expertní skupiny jsou zástupci firem Ambruz & Dark, Plzeňský Prazdroj, Siemens, Skanska, Telefónica Czech Republic a zástupci platformy Byznys pro společnost.

Společnost Plzeňský Prazdroj je patronem expertní skupiny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů