konference Stavby z přírodních materiálů 2020

6-8.3.2020

Konference

Baobaby z.s. pořádá pro všechny příznivce přírodního stavitelství, ekologických stavebních materiálů, úsporných technologií a permakultury již 7. ročník konference ,,Stavby z přírodních materiálů 2020", která se koná 6.-8. 3. 2020 v kulturním zázemí Domovina v Praze. Přednášky budou v češtině a angličtině, tlumočení je zabezpečeno.

Letošní ročník přináší zajímavý a různorodý program a setkání s místními (Tomáš Hajzler, Soňa Jonášová, Jitka Dostálová, Zuzana a Ján Matúšovi) i zahraničními odborníky ( Oleksandr Dymnich, Jeffrey Hart, Moritz Reichert, Raphael Petit ) a další, od kterých se můžeme mnohé naučit. Od pátku do neděle naši řečníci postupně otevřou témata z oblasti architektury, využívání odpadu, přírodní izolace, zelených střech, vodního hospodářství, přírodních stavebních materiálů. Bude to víkend plný přednášek, diskuzí, setkání a sdílení s komunitou lidí kolem přírodního stavitelství.

Přijďte načerpat inspiraci a kontakty pro stavbu nebo rekonstrukci v přírodním duchu! Novinky z oboru, efektivní přístupy, vhodné techniky, nejlepší materiály, osobní příběhy a zkušenosti - to všechno vás čeká a nemine už v březnu. Kromě tradičních stavitelských témat jako je stavění ze slámy, hlíny nebo dřeva a bydlení v souladu s přírodou, konference otevře témata šetrného hospodaření s vodou, udržitelné technologie, zelené střechy, mikrobydlení, ekologie. Najdeme zde také tržiště výrobků a prezentaci firem a poradny. Konference každým rokem přináší jedinečnou příležitost vyslechnout si české i zahraniční odborníky na jednom místě a v duchu hesla "každý si najde to své" uspokojí odbornou i laickou veřejnost.

Kromě přednášek máme připravenou i jinou aktivnější formu zábavy. Večery budou patřit seznamování, sdílení, příběhům, hudbě a tanci. Odhlaste se na chvíli z online světa a přijďte se pobavit do skvělé společnosti. Vstupenky je možné zakoupit na jednotlivé dny i na celou konferenci. 

Aktuality zveřejňujeme na naší facebookové stránce k události:

https://www.facebook.com/events/624086998050069/

za z.s. Baobaby, Viktor Karlík

Místo konání akce:
Praha, KZ Domovina
Adresa konání akce:
Kulturní zařízení Domovina, Na Maninách 1525/32a
Kontakt:
Viktor Karlík
Telefon:
605371737

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů