Pátek, 26. dubna 2024

V zemědělském areálu u Soběslavi může vyrůst bioplynová stanice

V zemědělském areálu u Soběslavi může vyrůst bioplynová stanice

Výstavbu nové bioplynové stanice plánuje investor v zemědělském areálu u Soběslavi v místní části Chlebov, záměr už posvětili úředníci jihočeského kraje.

"Vlastní zařízení bioplynové stanice bude umístěno uvnitř stávajícího zemědělského areálu, který do nedávna sloužil pro chov skotu. Na farmě bývalo ustájeno cca 267 ks mléčných krav, 50 ks vysokobřezích jalovic a 222 ks mladého dobytka," stojí v materiálu, který úředníci posuzovali s tím, že po ukončení chovu se investor rozhodl o dalším využití areálu - výstavbě nové bioplynové stanice. Dalším důvodem stavby je podle něj snižování emisí z vyprodukované hovězí kejdy ze sousední farmy podniku.

Bioplynová stanice by měla mít elektrický výkon 800 kW, vznikající teplo chce investor využit pro vytápění současných provozních budov. Stavba by měla začít po vydání stavebního povolení a přidělení dotací, hotova by měla být do šesti měsíců.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů