Pátek, 26. dubna 2024

Regionální podpory zavádění EMS

Kraj Vysočina bude přijímat žádosti o podporu do 15. 7. 2005
Regionální podpory zavádění EMS
KOMORA CERT

Hospodářská komora hlavního města Prahy připravila v rámci projektu "Pomáhejme sami sobě" produkt KOMORA CERT, který umožní malým a středním podnikům získat za výhodných podmínek certifikáty ISO 9001 a ISO 14001. Produkt KOMORA CERT je určen firmám do 39 zaměstnanců, jeho cena činí maximálně 199 000,- Kč (včetně DPH). Tato částka zahrnuje poradenství při zavádění systému řízení (ISO 9001 nebo ISO 14001) a také certifikaci akreditovaným certifikačním orgánem. (Do projektu je zapojeno několik poradenských společností a certifikačních orgánů, z nichž všichni jsou členy komory.) Následné audity (po certifikaci) v maximální doporučené ceně zahrnuty nejsou.

Místo příspěvku umožňuje KOMORA CERT firmám získat za zajímavých podmínek úvěr u ČSOB, ze kterého mohou výstavbu systému řízení jakosti a certifikaci ISO financovat. Pokud firma úspěšně projde Ratingem MSP (o který je možné požádat na 72 místech v celé ČR), přislíbila banka úvěr na směnku až do plné výše ceny poradenství i certifikace. Rating MSP je stanovován na základě vypočtené finanční a nefinanční bonity hodnoceného podniku. Základní cena za vypracování ratingu činí 3800,- (bez DPH).

Přijímání žádostí není časově omezeno, projekt bude fungovat dlouhodobě. Jedná se o celostátní projekt, ISO 14001 a 9001 díky němu mohou získat firmy z celé České republiky.

Do produktu KOMORA CERT jsou zahrnuty následující poradenské společnosti a certifikační orgány:

Poradenské společnosti:
    ATTEST, s.r.o.
    HEXPERT, s.r.o.
    NOSTA-HERTZ spol. s r.o.
    Top-Tree-System, s.r.o.

Certifikační orgány:
    DEKRA Intertek Certification
    KEMA Registrovaná Kvalita Česká Republika, spol. s r.o.
    ÖQS - Österreichische Zertifizieungs und Begutachtungs
    TRITON Cert, spol. s r.o.
    TÜV CZ, s.r.o.

Více informací získáte na internetových stránkách Hospodářské komory hl. m. Prahy nebo od manažera projektu Mgr. Jana Hausera.:


Regionální podpora kraje Vysočina

V rámci svých kompetencí mohou regionální podpůrné programy vyhlašovat i jednotlivé kraje. První vlaštovkou se v tomto směru stal kraj Vysočina, který v únoru 2003 vyhlásil grantový program Certifikace ISO na zvýšení konkurenceschopnosti malých podniků. Z Fondu Vysočiny tak mohli obdržet finanční podporu organizace do velikosti 50 zaměstnanců, které žádali o udělení certifikace, recertifikace či prodloužení certifikace podle norem řady ISO 9000 a/nebo ISO 14001.

Krajský úřad opět otevřel program na podporu certifikace po názvem Certifikace-osvědčení 2005, a bude přijímat žádosti o podporu do 15. 7. 2005.

Cílem programu je zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků na domácích i zahraničních trzích tím, že získají certifikaci ISO 9000, ISO 14001, ISO 17799, OHSAS 18001, HACCP nebo validace EMAS, jakožto známku kvality produkce či výroby šetrné k životnímu prostředí nebo záruky bezpečné práce s informacemi, a dále certifikace týkající se nových požadavků na hygienu provozu a bezpečnost práce. Podpora je určena malým a středním podnikům v kraji Vysočina, které musí reagovat na nové požadavky, které jsou na ně kladeny v souvislosti s naším vstupem na jednotný trh Evropské unie.

Garantem programu je odbor regionálního rozvoje, Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 16, Jihlava, 587 33.

Více informací poskytne:


nebo je získáte na internetových stránkách kraje Vysočina.
Zdroj:ČEÚ
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů