Pátek, 26. dubna 2024

Další náklad nebezpečný látek pojede do spalovny

Další náklad nebezpečný látek pojede do spalovny

CHVALETICE: Na středeční půlnoc 15. listopadu je plánován odjezd dalšího nákladu toxických látek a nebezpečného odpadu ze skladu ve Chvaleticích k likvidaci do ostravské spalovny. Režim transportu je stejný jako při první cestě – doprovod policie a hasičů, informovány budou i příslušné orgány a úřady po celé trase.

„Náklad tentokrát budou činit 2 kontejnery. Dohromady jde o cca 21 tun nebezpečných látek. Trasa je opět plánována tak, aby se vyhnula hustě osídleným oblastem a byla pro průjezd co nejhladší a především nejbezpečnější. Transport tak opět pojede po trase Čáslav – dálnice D1 směrem na Brno – Hranice na Moravě – Ostrava,“ řekl Petr Šilar, krajský radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova.

Kromě domluvy transportu byla pracovní skupina na svém jednání dne 10. listopadu 2006 seznámena s aktuálním stavem chvaletických hal. V současné době jsou odtud odvezeny všechny tlakové lahve, odvezeny jsou i jaderné materiály. Policie ČR odvezla další část výbušných látek a střeliva.

Příští týden bude ukončena inventarizace látek pro letošní rok. Areál se musí zazimovat, vyřešit se také musí zajištění dodávek elektrického proudu. Haly budou celou zimu hlídat policisté a vojáci, odborníci tu budou pravidelně provádět monitoring, zda nedochází k únikům či reakcím uložených látek.

Zdroj: Pardubický kraj Autor: Kateřina Nohavová
http://www.katastrofy.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů