Pátek, 26. dubna 2024

Norky a lišky z farmy někdo vypustil do přírody

Norky a lišky z farmy někdo vypustil do přírody

Přes 1000 lišek a norků chovaných na farmě ve Vítějevsi na Svitavsku kvůli kožešině někdo vypustil do volné přírody. Případem, na který upozornila společnost Svoboda zvířat, se zabývá svitavská policie. Škoda podle majitelky farmy Marie Ducháčkové přesáhne milion korun.

"Chov je v podstatě zlikvidován. Zatím jsme odhadli škodu na 750.000 korun, ale to je cena zvířat, která utekla. Pryč je i naše chovatelská práce. Budeme muset nakoupit chovná zvířata pro nové stádo. Ta jsou mnohem dražší než zvířata chovaná pro kožešinu," řekla majitelka farmy.

"Podmínky zvířat na farmách jsou sice zavrženíhodné z hlediska ochrany zvířat, ale zároveň je problematické vypustit zvířata do okolní přírody, jak z hlediska jich samotných, tak z hlediska okolních živočichů, ekosystému a podobně. Proto nepovažujeme za nejlepší způsob ochrany zvířat akci, k níž nyní došlo ve Vítějevsi," píší v prohlášení ochránci.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů