Pátek, 26. dubna 2024

U Chodovské vodní tvrze vznikne velký park

U Chodovské vodní tvrze vznikne velký park

U Chodovské vodní tvrze v Praze 11 vznikne velký park. Úpravy více než čtyřhektarové plochy mezi Türkovou ulicí a ulicí Mírového hnutí začnou tento měsíc a protáhnou se do příštího roku. Náklady na výstavbu parku budou asi 38 milionů korun, říká starosta Dalibor Mlejnský.
Na parcelách, které jsou v zanedbaném stavu, budou nové stromy a další zeleň, chodníky, lavičky, okružní dráha pro jezdce na kolečkových bruslích, sportoviště pro jezdce na skateboardech a dvě dětská hřiště. Uprostřed bude zóna pro odpočinek. Příští rok by se měla sportoviště dokončit a stavět altán pro svatby a letní restaurace.

Od rušných ulic oddělí nový park valy. V jednom z nich by v budoucnu mohl vzniknout vinný sklípek. Vedení radnice Prahy 11 také uvažuje o obnově brány blízko chodovské tvrze, za níž stával statek. Byl zbořen při výstavbě Jižního Města. Zbyly jen tři ozdobné plastiky, které by se na obnovenou bránu vrátily.

www.praguenet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů