Pátek, 26. dubna 2024

Alpský internet se s Čechy domluví

Alpský internet se s Čechy domluví
- Internetovou stránku v češtině má většina rakouských spolkových zemí

- Počty českých turistů v jižním Tyrolsku rostou

AUTOR: Petra Pospěchová
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Kaskády muškátů za oknem a dort od Sachera už k okouzlení turistů nestačí, usoudili rakouští hoteliéři. Čechy, kteří se pro ně už stali zajímavou cílovou skupinou, proto lákají inzeráty v českých novinách i webovými stránkami v jejich mateřštině.

Internetovou stránku v češtině má většina rakouských spolkových zemí, samostatný web prezentuje Vídeň. Českou verzi webových stránek si pořizují hotely a penziony. Rakouský virtuální prostor určený Čechům hýří obrázky výletníků na vrcholcích zasněžených Alp a spokojených rodin na dvorcích ekologických farem.

Fotografie jsou rámovány obsáhlými texty, které většinou nezapřou němčinu, z níž byly přeloženy. "Sít' stezek je tak hustá, že vždy najdete novou trasu k objevování," vábí například cyklisty stránky www.korutany.com. V některých případech jsou propagační materiály půvabně okořeněny zbytky původního jazyka. "Die specialisté na nejhezčí turistické dovolené se nacházejí v těch nejhezčích turistických oblastech Tyrolska a otevírají svým hostům překrásné výhledy do přírody," inzeruje západorakouský region na svém webu.

Zájem o české turisty nemají jenom Rakušané. Italské jižní Tyrolsko bylo dokonce jedním z průkopníků tohoto typu marketingu. Webové stránky v češtině spustilo už v roce 2005. "Propagace funguje. V zimě 2004 do regionu přijelo přes patnáct tisíc Čechů, loni to byl víc než dvojnásobek," říká Martina Vepřková ze společnosti Trimedar, která jižní Tyroly v Česku zastupuje. I když Češi tvoří jenom jedno procento návštěvníků této alpské oblasti, nabízí pro ně devět středisek speciální balíčky zahrnující například skipasy a ubytování. Letos mezi ně přibyla další dvě: Brixen a Karersee. Region se snaží zpříjemnit život českým turistům i z hlediska dopravy. Z Prahy létá přímá linka do italského Bergama a odtud je potom rozvážejí navazující autobusy do hor. Češi mířící do rakouských a italských středisek mohou v posledních letech využívat internetových služeb, jako je nákup skipasů přes internet nebo jejich dobíjení on-line. Pro ty, kteří chtějí mapovat svoje sportovní výkony, přišel areál Dolomiti Superski se službou Ski-Performance. Na internetové stránce stačí večer zadat číslo skipasu a lyžař se dozví, kolik kilometrů za den najezdil, jakou nadmořskou výšku zdolal a které lanovky ho do ní vynesly.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů