Pátek, 26. dubna 2024

Byt zařízený v přírodním stylu je oázou pro duši

Byt zařízený v přírodním stylu je oázou pro duši

Pokud jste unavení životem ve městě a přes týden vám chybí příroda a relaxace, tak si zkuste zařídit interiér v přírodním stylu. Vhodně zvolené dekorace a nábytek zajistí, že se budete cítit i v paneláku jako byste právě byli uprostřed divoké přírody. Vítejte v oáze pro duši.

Při zařizování interiéru v přírodním stylu si dejte záležet na podlahové krytině, nejvhodnější a nejmodernějším typem je podlaha z exotických dřev, dobře vypadá i korková podlaha, nebo můžete zvolit netradiční podlahu ze skleněných dílků, případně položit proutěné rohože.

V interiéru dejte slovo hlavně hnědé barvě a vsaďte na kombinaci zelené a modré barvy, která působí svěžím a přesto pestrým dojmem. Zelená barva navíc uklidňuje a zklidňuje nejen duši, ale i zrak. V takovém bytě se vám pak bude lépe odpočívat.

Kam můžu dát použitelné oblečení, textil?textil na křeslo Obi, cena 339 Kč/ks, dole: podnos Ikea, cena 99 Kč." height=225 alt="Vlevo nahoře: miska Ikea, cena 99 Kč, dole: originální podlahový díl Kare ze skleněných dílků na pletené síti, cena 279 Kč. Vpravo nahoře: textil na křeslo Obi, cena 339 Kč/ks, dole: podnos Ikea, cena 99 Kč." src="http://media.novinky.cz/741/167415-top_foto2-rstb7.jpg" width=400>

Vlevo nahoře: miska Ikea, cena 99 Kč, dole: originální podlahový díl Kare ze skleněných dílků na pletené síti, cena 279 Kč. Vpravo nahoře: textil na křeslo Obi, cena 339 Kč/ks, dole: podnos Ikea, cena 99 Kč.

FOTO: Novinky.cz, Obi, Kare, Ikea

Pokud podlahu měnit nechcete, tak vězte, že skvělého dojmu dosáhnete i za použití speciálních koberců ve stylu trávníku s vysokým vlasem, o kterých se více dozvíte zde.

Koberec Silky Gold z viskózového hedvábí ve zlatém odstínu.

Koberec Silky Gold z viskózového hedvábí ve zlatém odstínu.

FOTO: Voivo

Hnědá barva působí teplým a příjemným dojmem, může ale také unavovat, nezapomeňte proto byt rozjasnit dekoracemi ve svěžích barvách.

Nešetřte na zeleni

Při zařizování rozhodně nešetřte na květinách, právě díky nim docílíte dokonale přírodního dojmu. Zkuste exotické palmy a neuděláte chybu ani vázou větších rozměrů, která se stane výrazným solitérem interiéru. Volte vždy co nejpřírodnější materiály a nebojte se používat dekorace z přírody.

Oboustranné žerzejové povlečení v přírodních barvách (cena za soupravu cca 750 Kč).

FOTO: Tchibo

Vázy na květiny volte ve svěžích barvách, v bleděmodré, pistáciové nebo kiwi (vlevo: cena cca 700 Kč, vpravo: cena cca 450 Kč).

FOTO: Novinky.cz, Kare

Rozhodně zapomeňte na plasty a na překližku, nábytek volte nejlépe celodřevěný, zkuste i ratanová křesla a koše, dodají interiéru přírodní vzhled.

 

Ratan a proutí do interiéru zařízeném v přírodním stylu rozhodně patří. Vlevo: domeček pro kočku Ikea, cena 1290 Kč, vpravo nahoře: koš na drobnosti Ikea, cena 599 Kč, vpravo dole: rohož Obi, cena 279 Kč.

FOTO: Novinky.cz, Obi, Ikea

Nebojte se výrazných květinových motivů, ať už na luxusní dece (vlevo: cena 6 500 Kč) nebo na závěsech (vpravo: cena cca 800 Kč).

FOTO: Novinky.cz, Kare

Nástěnná dekorace (cena 4 600 Kč) a stylový rámeček v přírodním stylu (449 Kč) se hodí do každého uměřenějšího interiéru.

FOTO: Novinky.cz, Kare

Interiér, který se inspiruje přírodou je plný života, vyniká uměřeností, ale přesto je pestrý. Jeho největší výhodou je ale to, že se stane doslova oázou pro duši. Přírodní materiály jsou navíc velmi příjemné na dotek. Doma si tak budete připadat jako v ráji.

Kristýna Křížová, Novinky

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů