Pátek, 26. dubna 2024

Princ Charles biologicky farmaří

Princ Charles biologicky farmaří
Pohádkoví princové si slasti feudálního života komplikovali zabíjením draků, k nepsaným povinnostem členů současných královských rodů zase patří veřejně prospěšná činnost. Britský následník trůnu princ Charles (56) je znám tím, že dává přednost hlavně vědeckým a ekologickým aktivitám.
\"V době, kdy ještě nebylo příliš v módě mluvit o otázkách životního prostředí, jsem začal o těchto problémech veřejně polemizovat,\" napsal princ Charles. \"Snad ukvapeně, protože jsem zjistil, že mne za to považují za mírně potřeštěného.\"
I když veřejné aktivity prince Charlese zastiňovala okázalá činnost médii sledované princezny Diany, jeho záběr je ve skutečnosti ještě širší - a především hlubší. Princ waleský je čestný prezident či patron více než 200 veřejně prospěšných organizací s širokým záběrem od vzdělávání až po umění. To se od něj samozřejmě očekává. Jenže jeho osobní nasazení při ochraně životního prostředí a uchování přírody pro budoucí generace jde daleko za rámec dobročinných akcí určených pro média.
Málo známé například je, že princ Charles osobně provozuje biofarmu, na které se snaží uplatňovat postupy přátelské vůči životnímu prostředí. Na usedlosti Highgrove v Gloucestershire o rozloze 1100 akrů jeho zaměstnanci pěstují plodiny bez používání umělých hnojiv, pesticidů a dalších chemických látek. Princ o svých zkušenostech s biologickým farmařením dokonce napsal knihu nazvanou Highgrove: portrét statku (Highgrove: Portrait of an Estate).

Veřejně prospěšná činnost patří k mediálnímu obrazu celebrit, ekologické aktivity prince Charlese však jdou daleko za rámec formálních společenských povinností.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů