Pátek, 19. dubna 2024

Puma se vrací k papírovým krabicím na boty

Puma se vrací k papírovým krabicím na boty

Německý výrobce sportovního zboží Puma bude opět prodávat obuv v klasických papírových krabicích. Firma je před čtyřmi lety nahradila umělohmotnými taškami, aby tak byla šetrnější k životnímu prostředí. Tento krok se však nesetkal s příznivým přijetím, píše agentura DPA.

Koncepci označovanou jako "chytrá malá taška" navrhl renomovaný designér Yves Béhar. Boty se do červených tašek na více použití vkládají v jednoduchém rámu z lepenky, což snižuje spotřebu papíru.

"Puma uvedla na trh inovativní obalový systém pro obuv. Ten však v obchodě a u našich zákazníků nefungoval," řekl německému listu Wirtschaftswoche šéf podniku Björn Gulden.

Podle mluvčí firmy se tašky s botami ve srovnání s papírovým krabicemi hůře skladují. Navíc je do nich obtížnější dát zpět boty, které si zákazník vyzkoušel. Společnost se proto rozhodla pro návrat ke krabicím, které však budou výhradně z recyklovaného papíru.

Puma je třetím největším výrobcem sportovního oblečení a obuvi na světě za konkurenty Nike a Adidas, za kterými v posledních letech čím dál více zaostávala. Firma se nyní snaží vylepšit si image rozsáhlými investicemi do marketingu a sponzorství.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů