Pátek, 26. dubna 2024

VÝZVA 30 DNÍ PRO ZEMI

VÝZVA 30 DNÍ PRO ZEMI

Zoologická zahrada v Liberci ve spolupráci s Libereckých krajem pořádá výzvu ,,Třicet dní pro Zemi" a chce tak hravou formou motivovat k tomu, abychom se nejméně měsíc chovali zodpovědněji k životnímu prostředí.

Do výzvy se mohou zapojit jak jednotlivci, tak skupiny a princip této výzvy spočívá v tom, že se můžete inspirovat nějakým z předem daných úkolů výzvy a splnění výzvy postupně zaznamenávat do záznamového listu. Po ukončení výzvy stačí vyplnit dotazník o dosažených úspěších. Oba dokumenty jsou k dispozici ke stažení zde.

Součástí této výzvy je 30 úkolů a jedním z nich je v rámci dlouhodobé spolupráce ZOO Liberec a společnosti ASEKOL do výzvy zařazen i úkol, který spočívá v třídění elektrospotřebičů. Mezi další úkoly výzvy, které můžete vyzkoušet je např. oprava starší použité věci, tak aby mohla sloužit k dalšímu použití, recyklace nepotřebného oblečení, vysazení stromu, výroba ptačí budky, nevyhazování žádného jídla, nepoužívání plastových pytlíků a tašek, nákup produktů od místního farmáře nebo třeba pozorování a vnímání přírody okolo sebe.

Více informací o výzvě a o tom, jak se do výzvy zapojit najdete zde.

Zdroj: ZOO Liberec

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů