Úterý, 23. dubna 2024

Ministerstvo průmyslu o miliardu Kč zvýší podporu solárních elektráren pro firmy

Ministerstvo průmyslu o miliardu Kč zvýší podporu solárních elektráren pro firmy

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) navýší o miliardu korun původní podporu určenou na podporu fotovoltaických elektráren pro podnikatele. Mezi zájemce tak chce místo původních tří miliard rozdělit čtyři miliardy korun. MPO zároveň prodloužilo termín podávání žádostí do 31. srpna. Ministerstvo o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

"Podpora obnovitelných zdrojů v čele s fotovoltaickými systémy je jedním z hlavních směrů, kterým se musíme vydat nejen v rámci snahy snižovat emise, ale také minimalizovat naši energetickou závislost na Rusku," řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).

K pátku 20. května MPO evidovalo celkem 1760 žádostí za 2,9 miliardy Kč v aktivitě A, která je určena pro podnikatele, kteří vlastní nemovitost nebo ji mají celou v nájmu.

Výzva je otevřena pro všechny podniky, MPO tak podpoří jak malé a střední podniky, tak i ty velké. Míra podpory na fotovoltaickou elektrárnu je 35 procent a na akumulaci 50 procent, v případě Prahy 45 procent, a to pro všechny podniky bez ohledu na jejich velikost z celkových způsobilých výdajů projektu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů