Pátek, 19. dubna 2024

Nová programová dokumentace programu ENERG

Nová programová dokumentace programu ENERG

Vláda schválila druhou změnu programové dokumentace programu ENERG na podporu dosažení úspor energie v konečné spotřebě v podnikatelském sektoru. Díky schváleným změnám by čerpání zvýhodněného úvěru mělo být dostupnější pro širší spektrum žadatelů.

Vyjma menších administrativních změn byla nastolena možnost rozšířit dosah programu na celou ČR, a to v rámci doplňkovosti programu Úspory energie, respektive bylo umožněno čerpání v případě výpadku podpory z onoho programu. Zároveň došlo k rozšíření portfolia podporovaných ekonomických činností tak, aby bylo umožněno zapojení širšímu spektru žadatelů.

Program ENERG je finanční nástroj, který formou zvýhodněného úvěru financuje energeticky úsporné projekty v podnikatelském sektoru. Celková finanční alokace programu ENERG je ve výši cca 130 mil. Kč. Program je financován z výnosu prodeje emisních povolenek za rok 2014. Finanční prostředky pro program ENERG byly převedeny do správy Českomoravské záruční a rozvojové banky, která program administrativně zajišťuje a finančně vypořádává.

Platné znění programu naleznete níže. Další informace včetně aktualit je možné nalézt na stránkách Českomoravské záruční a rozvojové banky.

Zdroj: MPO

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů