Neděle, 28. dubna 2024

MEZINÁRODNÍ DEN ELEKTROODPADU SLAVÍME EXPOZICÍ NA SIGNAL FESTIVALU!

MEZINÁRODNÍ DEN ELEKTROODPADU SLAVÍME EXPOZICÍ NA SIGNAL FESTIVALU!

Dnes si díky Mezinárodnímu dni elektroodpadu opět připomínáme důležitost třídění, sběru a recyklace vysloužilých elektrospotřebičů a naši odpovědnost za životní prostředí. Elektroodpad tvoří jednu z nejrychleji rostoucích kategorií odpadu na světě a za pomoci správné recyklace a udržitelných technologií můžeme negativní dopady na naši planetu výrazně snižovat.

Pojďte s námi tento významný den spojený s udržitelností a odpovědným nakládáním s elektroodpadem oslavit na Signal Festival! ASEKOL je partnerem umělecké instalace Axis Mundi, která je součástí Signal festivalu a představuje materializovanou úvahu o provázanosti energetických zdrojů. Expozice symbolicky propojuje několik sfér světa - podsvětí, zem, nebesa, přičemž soustava krystalů je vytvořena z recyklovaných materiálů! Jedná se konkrétně např. o plastové a kovové frakce, které jsou výstupem z recyklačního procesu vysloužilých elektrospotřebičů.

Environmentální udržitelnost není pouze teoretickým či uměleckým tématem této instalace. Skrze recyklované materiály naznačuje autorka Dagmar Šubrtová cesty možného udržení ekosystému života jako protiváhu technologicko-informační dystopie.

Umělecká expozice je k vidění na Staroměstském náměstí v Praze až do neděle 15.10., vždy večer od 19 do 24 hodin. Přijďte se podívat! Více informací najdete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů