Sobota, 27. července 2024

E.ON v číslech - 4

E.ON v číslech - 4

4 - zhruba čtyřnásobný počet výjezdů pohotovostních vozidel k hlášením o úniku plynu zaznamenává společnost EG.D při nárazové odorizaci.

Děje se tak pravidelně každý rok a ten letošní nebyl výjimkou. Od pondělí začali zaměstnanci EG.D přidávat ze čtyř odorizačních stanic do plynovodní soustavy na jihu Čech a Pelhřimovsku trojnásobné množství odorantu, než je obvyklé, aby byly úniky plynu cítit i čichem bez použití speciálních měřících zařízení.

Odorizaci provádějí ve stejném období všechny distribuční společnosti a dneškem přidávání zvýšeného množství odorantu do soustavy končí. I tak ale musí zákazníci počítat s tím, že specifický sirný zápach plynu mohou cítit ještě dalších čtyři až pět dní kvůli setrvačnosti, než k nim odorant potrubím doputuje.

Pokud zákazník zápach ucítí, měl by otevřít okno, důkladně větrat, nemanipulovat s otevřeným ohněm a zavolat na pohotovostní linku plynu 1239 a na kontrolu k němu dorazí montér.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů