Sobota, 27. července 2024

Praha dá příští rok na projekty zlepšující životní prostředí 40 milionů Kč

Praha dá příští rok na projekty zlepšující životní prostředí 40 milionů Kč

Hlavní město vynaloží v příštím roce na projekty zlepšující životní prostředí 40 milionů korun, což je meziročně stejně. Peníze dostanou žadatelé například na projekty ochrany přírody, vzdělávání nebo cirkulární ekonomiky. Zájemci o dotaci mohou své žádosti městu zasílat od 2. do 12. ledna. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní.

"Cílem vyhlášení programu v oblasti životního prostředí je aktivní zapojení co nejširšího spektra a občanských aktivit, jednotlivců, spolků i jiných organizací do činností spojených s problematikou životního prostředí v hlavním městě," píše se v dokumentu.

Zájemci se budou moci přihlásit v sedmi kategoriích, a sice veřejná zeleň, cirkulární ekonomika, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptace a zmírňování následků klimatické změny. Poslední je pak speciální kategorie pro projekty, které nezapadají do žádné z výše uvedených skupin.

V letošním roce vydala metropole na projekty životního prostředí rovněž 40 milionů korun, podpořila 130 projektů. Celkem na úřad dorazilo 280 žádostí od 163 různých žadatelů v celkové sumě 110,27 milionu korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů