Pondělí, 29. dubna 2024

E.ON v číslech - 3

3 brněnské trafostanice distribuční společnosti EG.D, patřící do skupiny E.ON, zdobí od poloviny března nové malby od umělců, kteří se zapojili do projektu Street Art.

E.ON v číslech - 3

Dvě trafostanice leží v městské části Bystrc. První z nich se nachází na ulici Fleischnerova. Dříve oprýskané a posprejované stěny nově září barvami geometrické malby Dreaming Dragon od Olivera Hellera. Ta vyobrazuje pomocí různých tvarů a kontrastních barevných tónů draka, který obíhá kolem trafostanice vznášející se nad městem. Výjev pak doplňují průřezy do hvězdné oblohy znázorňující snění.

Druhou trafostanicí na ulici Vejrostova je realizace s názvem P.R.Y.G.L od Lukáše Veselého z ateliéru Malujeme jinak. Malba obsahuje prvky Opartu a je vyvedena geometrickou formou. Tematicky se v ní odráží hlavně okolní prostředí, jako je příroda, brněnská přehrada a pozitivní barevnost.

Třetí trafostanici mohou obdivovat všichni ti, kteří vystoupí na tramvajové zastávce Švermova v městské části Brno-Bohunice. Plášť trafostanice zdobí nově malba od ateliéru Malujeme jinak s názvem Panely. Díky jednoduchým obrazcům, které jsou vyvedeny v barvách fasád okolních panelových domů, působí trafostanice tak, jako by byla součástí sídliště odjakživa. A jeden panelový dům ve zmenšené formě najdou pozorovatelé i přímo na trafostanici. Umělci totiž v malý dům proměnili jednu z rozvodných skříní trafostanice.

Projekt Street Art funguje od roku 2015, kdy vznikla první malba na trafostanici v Jihlavě, k dnešnímu dni jich existuje už 220 na celém distribučním území EG.D. A v průběhu jara k nim přibude dalších deset například Břeclavi, Mikulově, Jihlavě, Brně, Strážnici a Českých Budějovicích. Část z nich jich vznikne i v rámci Street Art Festivalu. Aktuální informace k projektu Street Art pak zájemci najdou na instagramovém profilu galerie_v_ulicich.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů