Pondělí, 29. dubna 2024

Zaměstnanci magistrátu dobrovolně uklidili lesík ve Slezské Ostravě

Zaměstnanci magistrátu dobrovolně uklidili lesík ve Slezské Ostravě

Tým ostravského magistrátu se v rámci celorepublikové akce ,,Ukliďme Česko" druhý dubnový den pustil do úklidu části Slezské Ostravy, v lesíku mezi ulicemi Hladnovskou a Heřmanickou.

Ostrava se do této úklidové akce zapojuje pravidelně a organizuje úklid s účastí zaměstnanců i veřejnosti. Letos to ale bylo vůbec poprvé, kdy tuto dobrovolnickou aktivitu vykonávali zaměstnanci během běžného pracovního týdne jako ryze pracovní. Cílem bylo, aby se úklidu mohli zúčastnit všichni zaměstnanci magistrátu, kterým to pracovní povinnosti dovolily.
Akce se společně se zaměstnanci města zúčastnili i primátor Ostravy Jan Dohnal a náměstek primátora pro životní prostředí Aleš Boháč.
,,Letos jsme to zkraje roku zkusili trochu jinak a uspořádali jsme úklid uprostřed týdne namísto o víkendu. Potěšilo mě, kolik kolegů z práce se dobrovolně a s chutí zapojilo, jde nám to společně pěkně od ruky," komentoval během úklidu akci primátor Jan Dohnal.
,,Je to takovým zvláštním způsobem uklidňující, jak rychle a efektivně se krajina mění z téměř černé skládky zpět ke své přirozené kráse. Určitě v této úklidové tradici budeme pokračovat i nadále," řekl náměstek primátora Aleš Boháč.
Letos se zapojilo přes pět desítek zaměstnanců, rozdalo se přes sto velkoobjemových pytlů na odpad a naplnil se celý velký kontejner nejrozličnějším odpadem. Z místa tak bylo uklizeno a poté odvezeno 2,26 tun odpadu. V pytlích také letos končily nejčastěji kabely, PET lahve, drobný odpad, ale také pneumatiky. Našel se ale i letitý počítačový monitor nebo třeba velký kufr na kolečkách.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů