Pondělí, 29. dubna 2024

Projekt jsem zpět slaví. V Kraji Vysočina bylo předáno tři sta repasovaných spotřebičů

Projekt jsem zpět slaví. V Kraji Vysočina bylo předáno tři sta repasovaných spotřebičů

V Kraji Vysočina získala jubilejní kus s číslem 300 Potravinová banka Vysočiny. ,,Repasovaná myčka nádobí pomůže našim klientům, kteří se podílí na třídění a rozdělování potravin z obchodních řetězců pro sociálně slabé osoby, proto velmi děkujeme společnosti ELEKTROWIN," sdělil předseda potravinové banky Miroslav Krajcigr.

,,Kraj Vysočina spolupracuje na projektu ,,Jsem zpět" od samého počátku, tedy od roku 2015. Repasované spotřebiče jsme společně nabídli neziskovým organizacím v kraji. Příjemci jsou tak například záchranná Stanice Pavlov, chráněné dílny, Potravinová banka Vysočiny, oblastní charity, Chaloupky, školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání, mateřská centra nebo sportovní kluby," uvedl výčet podpořených organizací předseda představenstva společnosti ELEKTROWIN Roman Tvrzník.

,,Úspěšná spolupráce Kraje Vysočina se společností ELEKTROWIN začala už v roce 2010 a je zaměřená na technickou podporu sběru elektroodpadu a na vzdělávací aktivity k problematice zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů. Vedle aktivity ,,Jsem zpět" jsou v rámci spolupráce realizovány například akce Recyklujte s hasiči, doplňková soutěž obcí My třídíme nejlépe, materiálový vklad do batůžků pro prvňáčky, vzdělávání zástupců obcí i doplnění sběrné sítě obcí nádobami a zabezpečení sběrných dvorů," upřesnil Pavel Hájek, radní Kraje Vysočina pro oblast zemědělství a životního prostředí a doplnil: ,,skvělé fungování spolupráce v Kraji Vysočina je patrné i z toho, že z celkem 1100 elektrospotřebičů předaných k dalšímu využití v celé republice připadá na Kraj Vysočina 300 kusů." Slavnostního předávání třístého kusu repasovaného elektrospotřebiče se zúčastnil také poslanec Lukáš Vlček a starostka města Ledeč nad Sázavou Hana Horáková, která se zajímala o nové možnosti spolupráce města a společnosti ELEKTROWIN.

,,Společnost ELEKTROWIN zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění odpadního elektrozařízení. Od svého založení v roce 2005 už zrecyklovala více než 36 milionů vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti více než 631 000 tun," doplnil předseda představenstva společnosti ELEKTROWIN Roman Tvrzník.

Informace o možnostech zapojení do projektu ,,Jsem zpět" jsou k dispozici na webu www.jsemzpet.cz Přehled organizací podpořených z projektu v Kraji Vysočina lze najít na: Jsem zpět.

Kontaktní osoba:

Eva Navrátilová, Odbor životního prostředí a zemědělství KÚ

http://www.kr-vysocina.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů