Sobota, 27. července 2024

Tým FlixBusu se posedmé zúčastnil akce Ukliďme Česko, tentokrát v Teplicích

Tým FlixBusu se posedmé zúčastnil akce Ukliďme Česko, tentokrát v Teplicích

Flix, rychle rostoucí technologická společnost v oblasti mobility, se zapojuje do projektů směřujících k obnově přírody v Česku. Letos oznámená spolupráce v projektu Refugium je jedním z hlavních bodů CSR strategie. Ukliďme Česko je projektem, kterého se FlixBus účastní v každém roce, letos to bylo již posedmé.

FlixBus má zelenou ve svém DNA. Nejenže autobusy obléká do slušivého zeleného odstínu, cestováním autobusem FlixBus pomáhá i přírodě. Pokud totiž cestující nechají doma své osobní vozy a vyrazí na cesty FlixBusem, ušetří pěkných pár kil uhlíkové stopy. Flix směřuje své usílí k uhlíkové neutralitě v roce 2040, připravuje za tím účelem několik perspektivních projektů alternativních pohonů. Cestující mohou také svoji (v autobuse o dost nižší než v autě) uhlíkovou stopu vykompenzovat poplatkem, který hradí projekt ekologických sporáků v Africe.
Ukliďme Česko je mnohaletým projektem
Své zelené myšlení FlixBus projevuje také řadou menších aktivit. Je partnerem iniciativy Do práce na kole a členem Asociace společenské zodpovědnosti. Každoročně se zapojuje do akce Ukliďme Česko. ,,Chceme být aktivní i na lokální úrovni a díky řadě spoluprací s neziskovým sektorem se nám to úspěšně daří. Celou řadu událostí máme naplánovánou i rok dopředu," vysvětluje zapojení mluvčí společnosti Tomáš Beránek. ,,V loňském roce jsme poprvé vyzkoušeli nový koncept aktivity, kdy jsme se zařadili až na samý chvost série úklidů a vyrazili do jedné z lokalit, kam FlixBus pravidelně zajíždí. Kolegové, připravující spouštění sezonních linek, bývají v originální termín akce Ukliďme Česko na počátku dubna zaneprázdněni důležitou prací a proto volíme úklid až v květnu," doplňuje Beránek. Po úspěšném úklidu na několikakilometrové trase v Lounech v roce 2023, letos čekal na skupinu pracovníků FlixBusu Písečný vrch, okolí Botanické zahrady a Hvězdárny v Teplicích.
Po brzkém ranním příjezdu se účastníci přesunuli do lokace úklidu, rozdělili se do skupin a postupně procházeli porost i stezky v přírodních zákoutích Písečného vrchu, úklid směroval až k úpatí kopce Doubravky. Po úspěšném lovu na odpadky se tým přesunul do místní restaurace, prohlédl si Botanickou zahradu, perly centra lázeňského města, včetně ikonického Pravřídla. Zeleným autobusem se tým následně vydal zpět do Prahy. ,,Je skvělé si moci podrobně prohlédnout jednu z našich destinací a projet si linku osobně. Po cestě člověka mohou napadnout velmi zajímavé nápady," osvětluje svoji motivaci k účasti Jakub Liška, manažer operativy.
Ukliďme Česko v podání FlixBusu i letos splnilo očekávání a je nejlepší pozvánkou k dalšímu ročníku.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů