Sobota, 27. července 2024

E.ON v číslech - 8

E.ON v číslech - 8
8 hodin plných zábavy a inspirace čeká na návštěvníky Ekofestivalu, který bude v sobotu 8. června od 14 hodin na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích.
Vstup na něj je zdarma a jeho součástí je mimo koncertů a spousty workshopů na téma udržitelnosti a ekologie i představení letošních šesti finálových projektů prestižní ekologické soutěže E.ON Energy Globe. V Českých Budějovicích nebudou chybět dva koncerty skupin Děda Mládek Illegal Band a Lake Malawi. Lidé si mohou poslechnout i panelové diskuse. Mluvit budou například Pavel Podruh, zakladatel Českého soběstačného domu, o evoluci v architektuře bude přednášet Martin Krupauer a o lokálním a udržitelném podnikání zakladatelé minipivovarů Kněžínek a Obora nebo představitelé iniciativy Jíme jih.
Na návštěvníky čeká festivalové městečko, ve kterém bude prostor na udržitelné workshopy, divadla pro děti i dospělé s ekologickou tématikou, fotokoutek umělé inteligence a 500 návštěvníků festivalu si může na kole vyšlapat smoothie zdarma, které dostane ve vratném kelímku. Více informací o programu i možnosti registrace na workshopy najdou zájemci na webu E.ON Ekofestivalu.
Na budějovickém Ekofestivalu budou představeny i projekty soutěže E.ON Energy Globe. Ze 167 přihlášených projektů porota složená ze zástupců Akademie věd ČR vybrala šestici finalistů, kteří už od konce května bojují o přízeň veřejnosti. O vítězi totiž rozhodují její hlasy na webu www.energyglobe.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů