Úterý, 30. dubna 2024

Kancelářský odpad třídí i ministerští úředníci

Kancelářský odpad třídí i ministerští úředníci

Zhruba 45 % komunálního odpadu, který v roce 2004 zaměstnanci Ministerstva životního prostředí vyprodukovali při své práci, skončilo u recyklačních firem. Ze 68 tun vyprodukovaného odpadu ministerští úředníci vytřídili 30,5 tuny.

Na MŽP se běžně třídí zejména papír, plasty, sklo a hliník. Z 68 tun odpadu, které zde vznikly během roku 2004, předalo MŽP  k recyklaci 24 tun sběrového papíru, cca 3,5 tuny skla a 3 tuny plastů. Hliníku se vytřídilo 50 kilogramů. Úředníci MŽP tedy vytřídili zhruba 45 procent odpadu.

„Procento vytříděných odpadů stále ještě nedosahuje hodnot, jaké bychom chtěli,“ říká ředitel úřadu ministerstva Miroslav Jandura. Podle něj bude třeba ještě větší pozornost věnovat práci se zaměstnanci. V současné době je ekologicky šetrné chování na pracovišti součástí vstupního školení pro každého nově nastupujícího zaměstnance. „Pokusíme se najít i další možnosti, jak své kolegyně a kolegy oslovit a motivovat k tomu, aby chránili životní prostředí i při své vlastní práci,“ dodává ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů