Úterý, 30. dubna 2024

Na veletrh Watenvi přijedou i Chorvaté

Z Chorvatska do Brna přijede poměrně početná obchodní mise
Na veletrh Watenvi přijedou i Chorvaté

Spolupráci s Chorvatskem navázali zástupci Veletrhy Brno, kteří se účastnili koncem října spolu s českými firmami odborné vodohospodářské konference v Šibeniku. "Představili jsme zde naše cíle a záměry, které chystáme pro brněnský veletrh WATENVI v příštím roce, protože s Chorvatskem chceme do budoucna spolupracovat a budovat zde kontakty pro naše vystavovatele. Vzbudili jsme zájem chorvatských odborníků a současně se nám podařilo dohodnout, že z Chorvatska do Brna přijede poměrně početná obchodní mise," uvedl člen delegace a obchodní manažer projektů VODOVODY-KANALIZACE a ENVIBRNO Michal Polášek.

Chorvatsko se podle něho silně zajímá o technologie a technologické celky. "Zatímco v Česku je odkanalizovaných a vyčištěných přes 80 procent měst a obcí, v Chorvatsku je to pouze do deseti procent. Proto je z jejich strany zájem o čističky odpadních vod, vodohospodářské projekty a vše, co mohou vidět právě na Watenvi," dodal Michal Polášek.

Proto chtějí organizátoři z Veletrhů Brno v nadcházejícím ročníku Mezinárodního vodohospodářského a ekologického veletrhu Watenvi pokračovat v jeho internacionalizaci. Opět přijedou vystavovatelé a odborníci z Nizozemska, Rakouska, Slovenska a Německa. "Připravujeme oficiální prezentaci Německa a jednáme o účasti dalších zemí," konstatoval Michal Polášek. Na obou výstavních akcích - VOD-KA a ENVIBRNO - se pravidelně prezentuje většina lídrů trhu z tuzemska i zahraničí.

Do ochrany životního prostředí proudí totiž stále větší finanční prostředky, přičemž důležitost takových investic si uvědomuje nejen Evropská unie, ale i jednotlivé firmy. Tento trend se projevuje i na veletržním projektu. Zatímco v případě zahraničních vystavovatelů se na něm prezentují většinou firmy z vyspělých zemí západní Evropy, odborní návštěvníci v minulém ročníku přijeli z 27 zemí čtyř kontinentů. A to zejména ze států, které ještě čekají významné investice do vodního hospodářství, vodní a odpadové infrastruktury a ochrany životního prostředí. Příští termín veletrhu je od 26. do 28. května 2009.

AUTOR: Alexandra Mostýn

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů