Sobota, 20. dubna 2024

Majitelé rekreačních staveb ve Zlíně nemusejí platit za odpad

Majitelé rekreačních staveb ve Zlíně nemusejí platit za odpad

Všichni vlastníci rekreační stavby na území Zlína jsou v letošním roce osvobozeni od poplatku za komunální odpad. V ostatních případech zůstává sazba i splatnost poplatku stejná jako v roce 2009. Roční základní sazba poplatku je tak i nadále stanovena na 500 korun.

Úlevu ve výši 40 procent sazby místního poplatku mají důchodci od 65 let věku, nezaopatřené děti do 18 let, osoby se zvlášť těžkým zdravotním postižením, kterým byl přiznán II. nebo III. stupeň mimořádných výhod, studenti ve věku od 19 do 26 let studující mimo území Zlínského kraje i poplatníci, kteří mají trvalý pobyt v lokalitách mimo dostupná místa svozu. Tyto lokality jsou uvedeny v příloze vyhlášky. Od poplatku může být osvobozen také ten, kdo dlouhodobě žije mimo území Zlína a jeho pobyt na území statutárního města nepřesáhne dva měsíce v roce. Od poplatku jsou osvobozeni poplatníci v okruhu do 500 metrů od obvodu skládky odpadů Suchý důl.

"Poštovní poukázky bude Magistrát města Zlína rozesílat v průběhu měsíce dubna 2010. Proto je nutné veškeré změny, jako například v počtu poplatníků, změnu kontaktní adresy či změnu periody platby uvedené na dříve vyplněné a odevzdané přihlášce, odevzdat na magistrát do konce měsíce února," konstatovala mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková.

V případě, že poplatník má dlužnou částku z minulých let, bude přijatá platba v roce 2010 použita na úhradu této dlužné částky.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů