Čtvrtek, 28. března 2024

Kellner odpískal prodej spalovny, nabídky byly nízké

Kellner odpískal prodej spalovny, nabídky byly nízké

Fond PPF Partners miliardáře Petra Kellnera a italské Generali zastavil prodej liberecké spalovny odpadů Termizo. Ještě loni přitom vážně jednal s největším hráči na trhu s odpady.

Pro společnost Termizo, která je jedinou soukromou spalovnou odpadů v Česku, hledal Kellner kupce minulý rok. "Uvažoval o tom ještě loni v létě, ale přehodnotil to. Teď není aktuální, že by to prodával," řekl TÝDNU předseda představenstva a ředitel společnosti Termizo Pavel Bernát.

O zdravou firmu, která generuje solidní zisk, projevili zájem všichni velcí hráči na trhu s odpady. Nabízená cena však podle informací TÝDNE představám fondu PPF Partners nestačila.

Některé nabídky se přitom přehouply přes půldruhé miliardy. Podle zdroje dobře obeznámeného s vyjednáváním dosáhla ta nejvyšší 1,7 miliardy korun.

Při nabízené ceně 1,7 miliardy korun by přitom liberecký rodák Kellner na spalovně pravděpodobně slušně vydělal. Ve fondu PPF Partners, který společnost Termizo vlastní, drží Kellner podíl 72,5 procenta, zbytek pak italská pojišťovna Assicurazioni Generali.

Kellner chtěl prodat jedinou soukromou spalovnu (ilustrační foto).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů