Pátek, 26. dubna 2024

Úklid kolem vodního díla Slezská Harta

Úklid kolem vodního díla Slezská Harta

Podobně jako v předchozích letech, proběhne kolem přehrady Slezská Harta jarní úklid odpadků, které na březích zanechali neukáznění návštěvníci přehrady.

Úklid pořádá Český rybářský svaz, pro letošní rok je organizačním zajištěním pověřena Místní organizace ČRS Bruntál ve spolupráci s MO ČRS Vítkov, MO ČRS Rýmařov a se správcem vodního díla, t.j. státním podnikem Povodí Odry.

Akce proběhne 24. dubna 2010 a je organizována tak, že dobrovolní pracovníci a členové rybářského svazu posbírají odpadky na březích a shromáždí je na sběrných místech, z nichž mohou být odvezeny na skládku. V málo přístupných místech na březích přehrady budou takto shromážděné odpadky naloženy ze sběrných míst na pramici Povodí Odry, jíž bude náklad dopraven do přístaviště a tam naložen na auta k odvozu na skládku.

S ohledem na délku obvodu zátopy přehrady, která představuje cca 50 km, se jedná o náročnou akci, pro niž je zapotřebí dostatečného počtu dobrovolníků. Jejich sraz bude v 8.00 hod ráno 24.4. na parkovišti u přehradní hráze. Povodí Odry proto vyzývá všechny lidi, kteří mají zájem strávit den u přehrady, a zároveň tím přispět k zlepšení životního prostředí, aby se do úklidu kolem Slezské Harty zapojili.

Ing. Čestmír Vlček
Povodí Odry, státní podnik

Případné dotazy a organizační pokyny zodpoví:
Ing. Daniel Gebauer Stanislav Sedláček Povodí Odry
Český rybářský svaz Český rybářský svaz Ing. Radek Pekař
Tel: 596 620 583 Mobil: 605 701 901 Tel: 596 657 513
Mobil: 606 125 410, Mobil: 724 174 132

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů