Pátek, 19. dubna 2024

Specializovaný web k vytápění biomasou

Specializovaný web k vytápění biomasou

CZ Biom právě spustil na svých stránkách www.biom.cz specializovanou rubriku na vytápění rodinných domů a budov biomasou. Jedná se především o tvarová biopaliva jako jsou pelety, brikety a dřevní štěpka. Stránky poskytují přehled o způsobech vytápění různými typy kotlů a kamen využívajících biomasu.

Při tvorbě stránek CZ Biom spolupracuje se SFŽP, stránky budou postupně aktualizovány a doplňovány o praktické informace. Cílem projektu je především popularizace tvarových biopaliv a rozhýbání trhu s peletami a kotli na biomasu v České republice. Stránky budou také sloužit jako propagační nástroj programu Zelená úsporám.

Odkaz je přístupný z hlavního menu na stránkách www.biom.cz nebo přímým linkem na http://biom.cz/cz-pelety-a-brikety.

Uživatelé stránek dostanou ucelené informace o možnostech vytápění RD biomasou a budou se moci rozhodnout např. mezi automatickými kotli na pelety, krbovými kamny nebo zplynovacími kotli na dřevo. Součástí stránek je také on-line mapa výrobců a dodavatelů pelet, briket a štěpky, stejně jako výrobců kotlů využívajících tato biopaliva.

Pro odpovědi např. na otázky jak zvolit vhodný kotel i palivo, na co si dát pozor při výběru dodavatele, jaké budou investiční i provozní náklady při vytápění biomasou a další, navštivte stránky http://biom.cz/cz-pelety-a-brikety.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů