Středa, 24. dubna 2024

Podpora obyvatelům zatopených oblastí v roce 2010

Obce postižené povodní mohou i nadále získat bezúročnou půjčku nebo odklad splátek. Odborníci z fondu jsou připraveni poskytnout pomoc při přípravě projektů.

Podpora obyvatelům zatopených oblastí v roce 2010

1. Poskytnutí rychlých bezúročných půjček na opravu kanalizačních systémů a čistíren odpadních vod (ČOV) v rámci Příloh X Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu podpory opatření na územích postižených povodní v roce 2010.
Zde je možné kontinuálně podávat žádosti ze zatopených oblastí z celé ČR o bezúročnou půjčku do 10 mil. Kč/akci na obnovu kanalizační sítě a ČOV a bezúročnou půjčku do 5 mil. Kč na obnovu drobné vodohospodářské infrastruktury). Celková alokace je odhadována na 100 miliónů Kč.

2. SFŽP ČR vyčlenil pro žadatele ze zatopených oblastí několik pracovníků (jedná se o experty z odboru ochrany přírody a environmentálního vzdělávání a osvěty), kteří budou asistovat žadatelům při přípravě projektů do vyhlášené výzvy na projety financované z OPŽP v rámci Prioritní osy 1 (Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní), která bude vyhlášena v říjnu 2010. Experti z Fondu jsou připravení nadále poskytovat pomoc obyvatelům ze zatopených oblastí z celé ČR s tím, že přijedou i na místa postižená povodní.

3. Zatopeným obcím bude navržen odklad splatnosti půjček, které mají od SFŽP ČR.

Podpora platí pro celé území ČR

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů