Středa, 24. dubna 2024

Bruxsafol: Lepení pro lepší ekologii

Bruxsafol: Lepení pro lepší ekologii

Během uplynulých dvaceti let vešly okenní fólie do povědomí odborné i laické veřejnosti jako produkt, který zabraňuje, nebo přinejmenším zmírňuje negativní jevy vznikající v důsledku slunečního záření. Kromě problémů letních veder a oslnění, eliminuje rušivé vlivy na různé procesy v průmyslové výrobě.

Zvláště velmi složitá měřicí, řídicí a regulační technika může být ovlivněna slunečním zářením. Protisluneční fólie mohou být tzv. šity na míru specifickým požadavkům a přispívat tak k vytváření optimálního pracovního prostředí. Bezpečnostní aspekt speciálních ochranných fólií, tj. při bleskovém útoku, požáru nebo proti tlakové vlně je nesporný. V neposlední řadě mohou dotvářet i zcela měnit vzhled budov.

Ekologie jako argument

Dnes však přicházíme s novým úhlem pohledu na solární fólie Bruxsafol.

Okenní fólie Solar Gard firmy Bekaert Speciality Films, které dodává na český trh společnost Safex pod značkou Bruxsafol, získaly registraci EPD. Rozsáhlá měření a studie nyní potvrzují, že vysoce kvalitní fólie Bruxsafol odrážejí sluneční teplo účinněji než skla oken opatřená reflexní vrstvou s nízkou emisivitou, přičemž jsou efektivnější jak z pohledu CO2, tak nákladů. Svým výkonem mohou výrazně snížit množství energie spotřebovávané klimatizací. Přispívají tak ke snížení obsahu CO2 v atmosféře.

Pro operu

Tyto argumenty pravděpodobně rozhodovaly o tom, že se Safex stal subdodavatelem akce "Poskytování energetických služeb pro objekt Státní opery Praha". "Je velmi důležité, že díky certifikaci EPD můžeme nyní i vědecky doložit, že naše fólie mohou trvalým způsobem přispět k ochraně klimatu. Naši zákazníci mají právo být informováni o skutečném dopadu produktů na životní prostředí. To vytváří maximální transparentnost - a tak tomu v této podobě v celé branži dosud nebylo," říká Winfrieda Brux, jednatel společnosti Bruxsafol Folien.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů