Čtvrtek, 28. března 2024

Teplárenské dny 2013 se blíží

Teplárenské dny 2013 se budou poprvé konat v Brně...

Teplárenské dny 2013 se blíží

Teplárenské dny 2013 se pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva životního prostředí České republiky, Jihomoravského kraje, Města Brna, Hospodářské komory ČR a Cechu topenářů a instalatérů ČR, budou poprvé konat v Brně. Již 19. ročník akce - výstavy spojené s odbornými konferencemi a semináři - bude hostit od úterý 9. do čtvrtka 11. dubna 2013 Brněnské výstaviště Pavilon E. Připraven je tradičně bohatý doprovodný program.

Na XIX. ročníku odborné mezinárodní výstavy techniky a technologií pro dálkové zásobování teplem a chladem, elektroenergetiky, obnovitelných zdrojů a nejlepších dostupných technik pro energetiku je možné prezentovat se odborníkům z oblasti teplárenství a elektroenergetiky, setkat se se zástupci výrobních a obchodních firem z České republiky i zahraničí, seznámit odbornou i laickou veřejnost s nejmodernějšími technologiemi pro zásobování teplem i chladem, pro výrobu a zajištění dodávek tepelné i elektrické energie a pro využívání obnovitelných zdrojů energie. Akce je tradičně zaměřená na výrobu technologických zařízení pro oblast výroby tepelné energie, výrobu technologických zařízení pro oblast distribuce tepelné energie, výrobu technologických zařízení pro oblast elektroenergetiky, výrobu technologických zařízení pro chlazení, obnovitelné zdroje energie a výroba zařízení pro jejich využívání, zařízení pro energetické využívání odpadů, informační a řídicí systémy pro energetiku.

Součástí akce je vedle valné hromady Teplárenského sdružení České republiky i řada odborných konferencí s mezinárodní účastí zaměřených na uvedenou problematiku z pohledu technického, ekonomického i z pohledu ochrany životního prostředí, které pořádají Teplárenské sdružení České republiky, firma EKONOX, s.r.o. Pardubice a společnost PAREXPO s.r.o. Konference Teplárenského sdružení České republiky: Dálkové zásobování teplem a chladem je rozdělena na tři odborné sekce (9.4. Teplárenství - význam a postavení v energetickém hospodářství ČR; 10. 4. Nové technologie a řešení v teplárenství; 11. 4. Ekonomická sekce) rámcově zaměřené na jednotlivé oblasti energetiky, především dálkové zásobování teplem. Máte zde možnost seznámit se s posledními novinkami z oblasti legislativy, techniky, ekonomiky, zahraničními zkušenostmi i problematikou technických zařízení u odběratelů tepla.

Součástí doprovodného odborného programu Teplárenských dnů 2013 bude dále konference Energetika a životní prostředí a semináře Odpady z energetiky a energetické využití odpadů, Změny v předpisech pro elektroenergetiku, Obnovitelné zdroje energie a Mezinárodní energetický den.

Při slavnostním zahájení dopoledne v úterý 9. dubna v Pavilonu "E" na výstavišti BVV v Brně budou vyhlášeny Projekty roku v soustavách zásobování teplem a chladem za rok 2012. V podvečer pak v prostorách Pivovarské restaurace v Brně proběhne tradiční společenský večer XIX. Teplárenských dnů 2013. Pro zájemce jsou na úterý 10. dubna odpoledne připraveny exkurze do paroplynového zdroje Červený mlýn a zkušebny měřičů tepla nebo do podzemního kolektoru města Brna.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů