Pátek, 19. dubna 2024

Povodí Odry s pomocí města zvyšuje protipovodňovou ochranu v Polance nad Odrou

Povodí Odry s pomocí města zvyšuje protipovodňovou ochranu v Polance nad Odrou

Státní podnik Povodí Odry již od roku 2011 připravuje investiční akci nazvanou Protipovodňová opatření pro zástavbu městského obvodu Polanka nad Odrou. "Opatření spočívá jednak ve zkapacitnění vlastního koryta toku Polančice, jednak ve vybudování dvou suchých nádrží. Jedna z nich bude na Polančici, druhá na jejím přítoku Rakovci," vysvětluje tiskový mluvčí státního podniku Povodí Odry Čestmír Vlček a pokračuje: "Poté, co byla zpracována studie proveditelnosti, vymezující technické požadavky připravovaného záměru, se v současnosti zpracovává projektová dokumentace pro územní řízení."

Tato investiční akce je jednou z priorit města a pro její podporu byla v letošním roce - podobně jako v předchozích dvou letech - podepsána mezi městem Ostravou a státním podnikem Povodí Odry Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy. Na základě této smlouvy poskytne město v letošním roce příspěvek na přípravu uvedeného záměru, a to ve výši dvou milionů korun.

"Jde o oboustranně užitečnou spolupráci v oblasti protipovodňové ochrany města, která pokračuje již několik let, a protipovodňová ochrana zástavby Polanky nad Odrou je další stavbou tohoto druhu, která je připravována a realizována s finanční podporou města," dodává na závěr Čestmír Vlček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů